-->
Dansbarn

Om min CD och varför den finns

Jag älskade att dansa när jag var liten. Mina starkaste barndomsminnen handlar om känslan av hög musik som går genom kroppen och som får mig att vilja röra på mig helt okontrollerat. Men jag minns också tanken av att de vuxna inte riktigt såg mig , att de inte visste vem jag var. Det var så enkelt för mig, varför såg de inte att jag var ett DANSBARN? Det är det här som titelspåret på min CD handlar om ”Jag är ett dansbarn”.

Jag har jobbat med barnkoncept i 16 år, barntv, barnföreställningar och inte minst barnmusik. Eftersom ett av mina mest frekvent återkommande uppdrag är allsång för barn så har jag verkligen vridit ur repertoartrasan många gånger.
För en tid sedan kom jag så till en insikt, dansgolvsmusik skriven för barn existerar i princip inte!

Barn ska ju såklart få lyssna på all ”vuxenmusik” också. Det behöver ju inte vara nån skillnad egentligen, det går bra att dansa  till Rihanna, Sean Banan  och Maskinen! Men vad sjunger dom om då? Hm. Kanske lika bra att det är på ett språk som barnen inte förstår…Men är det inte lite märkligt att ingen skriver den typen av musik fast med texter på svenska som behandlar ämnen som berör barn?

Nå i alla fall. Jag gjorde det. Och nu finns det dansgolvsmusik för barn. Hoppas många barn får roligt med min skiva på sina partyn eller i bilen eller när helst de vill gunga igång. Hoppas vi ses när jag är ute och spelar låtarna runtom i Sverige. Hoppas vi kan dansa tillsammans då! Den här har jag skrivit till alla DANSBARN!

Cd finns på www.ginza.se och www.cdon.com