Detta har hänt

Jag är skådespelare, men tänk hur vägarna kan vara krokiga och alldeles underbara! 1996 började jag jobba med teve av en slump, vilket så småningom ledde mig in på barnkulturvägen, och med det teater, teve, manusförfattande, musik, konceptutveckling och en hel del annat. Här är några av de saker jag gjort:

Hösten 2017

Regissör av en riktigt spännande barndramaserie för SVT.

Regi-James Blund

Producent för Kvällsshowen 2015 och 2016

E6AB6677-C65C-4BB2-A348-A236618802B7

Våren 2015

Programledare i Barnkanalens  Morgonprogram: Morgonshowen!

IMG_7492

 

Hösten 2014

Manusförfattare Nya Bolibompa. Premiär 12 jan 2015

Draken

Våren  2014

Inspelning av Härmaporna 2

IMG_5157

Våren  2013

Inspelning av två nya program, Nattens hjältar 2

Drottning Minna 2

Drottning Minna 2

, och ”Härmaporna” ett nytt koncept som sänds på svt hösten 2013.

Härmaporna

Härmaporna

Djungelgläntan!

Djungelgläntan!

 

Turné med musiken från Dansbarn.

Jag gjorde en utmaning med tidningen ”Måbra” och började träna löpning, utamaningen var att kunna springa 10 km utan att gå eller svimma. Jag lyckades! jag som aldrig har kutat förut!

Renoveringsobjekt

Renoveringsobjekt

Hösten 2012

Nattens hjältar säsong 1 sänds i Barnkanalen. Serien som jag utvecklat, manusförfattat och skådespelat i verkar ha gått hem i målgruppen. Ibland frågar folk vad jag  får allt ifrån, jo hemligheten i det här fallet är att jag skrivit den direkt till min egen 5 åring . Jag hittade på ett program som han skulle gilla, så enkelt var det.  Det är klart att vissa vuxna tycker det ser lite väl torftigt ut om man tänker på att barnens båt är ett upp och ner vänt bord men det är också en del av charmen, om du frågar mig! Spelade en karaktär som heter Minna- drottning av sagovärlden. Jobbade också bakom kameran, lite otympligt att kuta runt i kostym- men roligt, man får ju en helt annan pondus med drottningkrona på!

Drottning Minna behind the scenes

Drottning Minna behind the scenes

 Sommar 2012

Sommarlov

Sommarlov

Våren 2012


Min Cd Dansbarn släpptes! Jag är stolt glad och nöjd ! Lyssna på Spotify:

http://open.spotify.com/artist/51Y9ExtwA3NB34NBfbhPCE

Med den i bagaget  åkte jag på Sverigeturné med mitt band som jag kallar ”Los pizzeria maffiosos”. Föreställningen kallade jag kort och gott för ”Allsång med Sara Edwardsson”, och jag blandade kända allsånger för barn med mina egna nya alster från Dansbarn.

Under våren jobbade jag även som redaktör och manusförfattare till ett nytt program för barn på SVT.

Hösten 2011

Inspelning av min första Cd under eget namn, Dansbarn! Texterna skrev nästan sig själva, med inspiration av mina barn och deras kompisar kring mig. Melodierna skrev jag i huvudet eftersom jag inte direkt spelar något ackordinstrument. Letade upp rätt ackord på Ipadens ”garageband” och fick sedan hjälp av den fantastiske producenten Patricio Cabezas att få fram rätt känsla i låtarna.

Sommaren 2011

Superhjältekonserten gjorde succé i Folkparkerna återigen! Totalt 45.000 personer har nu sett oss och vi fick en underbar sista sommar med hjältarna.

Mamman hade fått kämpa med dräkten, snygg tycker jag!

Våren 2011
Den flygande mattan
säsong 1, ett allsångsprogram för hela familjen skapat av mig för SVT. Fantastiskt liveband , 350 sjungande barn i studion och några av barnens favoritartister som gäster.


Husband i världsklass: The flying carpets: Patricio Cabezas, Lena Neogard-Thomander, Jimmy Wahlsteen och Stefan Jernståhl.

 


Pernilla Wahlgren.


Caroline af Ugglas.


Electric banana band.


Benjamin Wahlgren


Alcazar

Sommaren 2010
Dryga 30 000 personer kom och såg ”Superhjältekonserten”, en föreställning och rockkonsert byggd på musiken från julkalendern ”Superhjältejul” med mig och Henrik Ståhl som Supersnällasilversara och Stålhenrik. Bandet Robocomp gjorde succé som robotar med laserögon och skurken Aschley Floodhate (Henrik Ståhl) var fantastisk. Vi spelade i folkparkerna och skrev autografer och kramade barn i timtal efter varje föreställning. Föreställningen producerades av mig i samarbete med Riksteatern och Folkets hus och parker. I januari 2011 spelade vi dessutom 6 utsålda föreställningar på Södra teatern i Stockholm.


Lena Helenius kostym och smink, Mats och Anders Gustavsson ljud/ljus. Peter Ågren klaviatur. Robert Gehring gitarr/kapellmästare/turnéledare (och min kära sambo!) Tammy Karlsson trummor. Linnea Olsson bas. Henrik Ståhl och jag.

2008-2010
Programledare på Bolibompa.

Bolibomparedaktionen består av några av de mest kompetenta och rejäla människorna inom svensk television. Här sänder man 365 dagar om året, timtals varje dag. Programledarna måste vara kreatörer och manusförfattare förutom att de ska glänsa i rutan, man sänder direktsänt flera dagar i veckan och det krävs väldigt mycket från alla inblandade för att få fram en Bolibompatimme. Hit återvänder jag mer än gärna då och då när det finns tillfälle!

 

Våren 2009
Julkalendern 2009 , ”Superhjältejul”.
Supersnällsilversara och Stålhenrik har blivit gamla och lever ett stilla pensionärsliv på planeten julstjärnan. Där ska de ta hand om sina barnbarn Vega och Nova under deras lov och berättar för dem om deras första och största äventyr: när de besegrade superskurken Gjerta (Eva Rydberg) som ville ta bort skrattet från barn.


Det tog två timmar varje morgon att limma fast masken av silikon för att se så här gammal ut!

 


Mormor Supesnällasilversara och morfar Stålhenrik med barnbarnen Vega och Nova.

 


Så här ser Vega och Nova ut på riktigt, de heter Cajsa Halldén och Matilda Thofte.

 


Jag fick gå på lina…

 


Regissör Carl Englén

 


Frigolite Fragile!

 


Trillingarna Tinnitus!

 


Vem spelade Vega och Novas mamma Stuntstina?

 


Scenerna på ”månen”, spelades in i ett sandtag utanför Stockholm.

Sommaren 2009
”Hujedamig vad många sånger”
Astrid Lindgren musikal på folkparksturné! En samproduktion av Stage magic , Rikstatern och folkets hus och parker.


Benjamin Wahlgren. Linus Wahlgren, Bianca Wahlgren, Frida Sandén, Kim Sulocki, jag, Josefin Götestam, Mimmi Sandén.

 

2006
Från A till Ö
på Maximteatern i Stockholm och Lorensbergsteatern i Göteborg. Jag spelade Hedvig och Jonas Leksell gjorde ugglan Helge. Sofia Bach och Anna Blomberg spelade syster Harriet mfl. Figge Norling regisserade.

Utsålt och strålande recensioner!

Morris var nyfödd och hemma med sin pappa och storasyster Irmeli var med på teatern varje helg. Kan verkligen rekommendera nya mammor att ta lite småjobb om man kan, när man har bebis. Egen tid för mamman och bättre chans för pappan att bonda loss med den lille!

Sommaren 2006

Morris!

Våren 2006
Inspelning av ”Supersnällsilversara och Stålhenrik. – Specialen” vilken vi trodde var absolut den sista delen . Som du ser var det viktigt att inte filma mig från sidan…

Vintern 2006
Världens största kör.
Ett allsångsprogram för de minsta barnen som jag skapade och var programledare för. Jag hade 15 barn i studion och en pianist ,”Amadeus” , i en tavla. Detta program efterfrågas fortfarande av många småbarnsföräldrar, det finns tyvärr ej på dvd, men håll utkik efter repriser i Barnkanalen.


”Amadeus i tavlan” , Gregor Bergman.

 

2005
Supersnällasilversara och Stålhenrik
får en egen teveserie. Jag var upphovsman och manusförfattare och vi spelade in 20 avsnitt för SVT som blev väldigt populära! Musiken till serien blev en fantastisk skiva som också blev grammisnominerad. Det finns stor efterfrågan på denna serie på dvd, men tyvärr kan den inte ges ut pga musikrättigheter (inte vår egen utan andras musik…) Håll utkik efter repriser i Barnkanalen!

 

2002-2005
Vilda baciller,
ett band som jag startade tillsammans med min sambo och ett gäng goda vänner (Ingela Thörn, Anders Lennartsson, Robert Gehring, Micke Eriksson, Peter Ågren, Henrik Ståhl) eftersom vi ville göra riktigt, riktigt bra musik som både vuxna och barn kunde gilla. Vi spelade in två skivor och gjorde fyra galet intensiva och underbara liveturnéer.

2003
”Rim och ramsor”
heter en dvd (på den tiden gavs den ut på video) som jag var med i tillsammans med bl.a min dotter Irmeli . Det var menat som nån sorts instruktions och inspirationsvideo för nyblivna föräldrar där jag lärde ut bäbisramsor. Den här inspelningen visade sig vara kanonunderhållning för bäbisarna själva (!) och än idag får jag frågor om vart den går att få tag i. JO: Den säljs så vitt jag vet fortfarande via barnens bokklubb.

 

Våren 2003


Irmeli!


Irmeli flyger! Ja, vi är på en flygplats.

2002
Ellegalan.
Varför står jag här med prinsessan Lilian och en statyett?
Jo: jag vann elles-mode-pris för årets bäst klädda kvinna! Ett faktum som jag mer än gärna påskiner i diverse sammanhang.

 

 

1998 – 2003
Programledare på heltid för Bolibompa.
Det var på tiden innan det fanns konkurrens på barntv-fronten. Vi sände endast en timme varje kväll mellan kl 18 och 19 och hela Sveriges barn tittade. De som var små under den här perioden är ju tonåringar idag och de har visat sig vara mina största fans! Jag har redan blivit ”nostalgi”! Min uppgift som ”bolibompahallåa” var att visa teckningar och presentera filmer. Jag valde att göra betydligt mer…


Supersnällasilversaras första look!


Stålhenrik såg dagens ljus, om än i annan kostym…

 

2001
Le fox
hette popbandet som jag var med i från mitten på 90 talet till och med skivdebuten 2001. Vi började som ett showigt smågalet liveband på Uppsala universitets studentnationer. Vår debutplatta ”People get happy” kom många år senare. Samtidigt hade jag börjar jobba som programledare för Bolibompa på Svt och det visade sig att det inte var helt lätt att kombinera dessa två identiteter…

1996-1998
Programledare och reporter på Musikbyrån.

Jag fick jobbet av en slump när jag var mitt uppe i en skådisutbildning. Jag spelade rollen som reporter ganska bra, åtminstone var det två år av teveutbildning på bästa sändningstid. Jag träffade all världens stjärnor, men tyvärr brydde jag mig aldrig om att ta med mig kameran. Synd va.

Här är i alla fall jag med de andra programledararna: Henrik Benetter och Svante Lodén.

När jag var liten
Jag växte upp i Uppsala och drömde om att få fortsätta klä ut mig, sjunga och dansa även som vuxen. Vilket jag faktiskt med facit i hand kan säga att jag fick!
3 år har hämtat prinsessgrejer i ”klutningslådan”. Och en morot direkt från landet.


6 år, lycklig med syskonen Charlotta och Mattias i en koja i syrenbusken.


9 år och tennisspelare.


13 år kanske ? det är 80-tal i alla fall, det vet man säkert om man tittar på min fina tröja..


15 år med min bästis Nancy. Vi försöker se svåra ut…vi ville ju bli skådespelare…


19 år.


22 år.